Co przed nami? To na facebooku


Co za nami? To w galerii.





Oferta

„PATELNIA PLENEROWA” to KONKRET – że prezentowane elementy są godne uwagi

„PATELNIA PLENEROWA” to PEWNOŚĆ - że dobrane elementy techniczne jak i całe zaplecze współpracują ze sobą

„PATELNIA PLENEROWA” to GWARANCJA WYKONANIA – że dba się o szczegóły nawet te najmniejsze


KADRA to znakomici kucharze, organizatorzy, szkoleniowcy, konferansjerzy, technicy i animatorzy, mający w swoim dorobku wiele                    osiągnięć kulinarnych, artystycznych i twórczych


ZAPLECZE TECHNICZNE – to szeroka własna baza sprzętowa i transportowa, która w dużym stopniu wpływa na bardzo korzystną                                                   cenę oferty.



O programie

PREZENTACJE KULINARNE – przygotowywanie potraw na Wielkiej Patelni Plenerowej

        - oparte na kuchni danego regionu lub produkcie regionalnym lub tematycznym

        - dają publiczności możliwość obserwacji na „żywo”procesu tworzenia potrawy

        - są bardzo dobrym elementem dydaktycznym dla dzieci i młodzieży jak i dorosłych

        - co najważniejsze,zawsze wprowadzają zasady zdrowego żywienia przez zabawę i przyjazną atmosferę

           



Prezentacje kulinarne przeważnie są imprezami plenerowymi lub im towarzyszą. Zawsze wzbudzają bardzo duże zainteresowanie ze względu na atrakcyjność potraw, ich walory smakowe jak i dużą dynamikę pracy kucharzy. Całość działań odbywa się pod dużym specjalnym namiotem co gwarantuje ochronę przed mniej sprzyjającymi warunkami atmosferycznymi.


        ZAPRASZAMY



POKAZY KULINARNE - prowadzone na żywo w danym zakresie i temacie

Kuchnia świata:

- kuchnia polska

- kuchnia włoska

-kuchnia rosyjska

-kuchnia amerykańska

 

Kuchnia regionalna:

- kuchnia śląska,

-kuchnia wielkopolska

-kuchnia małopolska itd.

-historia i tradycje kuchni regionalnych

-znaczenie kuchni tradycyjnej i regionalnej

-sposoby przygotowywania potraw tradycyjnych i regionalnych


Kuchnia tematyczna:

- kuchnia myśliwska, czyli potrawy z dzika,

-kuchnia myśliwska, czyli potrawy z sarny

-kuchnia myśliwska, czyli potrawy z jelenia,

-kuchnia myśliwska, czyli potrawy dzikiego ptactwa

-rola i znaczenie łowiectwa w kuchni polskiej

-kuchnia staropolska i jej historia

-kuchnia polska dawna i obecna

-kuchnia na specjalne okazje


Wybrany produkt:

- drób

-ryby

-makarony

-mięsa czerwone

- „owoce morza”



Techniki gotowania:

- smażenie

-pieczenie

-duszenie

-gotowanie na parze

-gotowanie i pieczenie w niskich temperaturach (sous-vide) gotowanie pod ciśnieniem, itd.


Rzeźbienie w owocach /carving/ - dekorowanie potraw elementarni z owoców i warzyw, wycinanie kwiatów z warzyw i owoców


Pokazy kulinarne to wydarzenia które można realizować w plenerze jak i obiektach zamkniętych. Świetnie sprawdzają się w galeriach handlowych, holu hotelowym czy też w mniejszych kameralnych pomieszczeniach.

Pokazy kulinarne, to również techniki przygotowywania produktu i prawidłowa jego obróbka.

Bezpośredni kontakt z prowadzącym, to jest to czego oczekuje widz. Nasze pokazy kulinarne są znakomitą formą dydaktyczną dla szkół, a każdy pokaz kulinarny kończy się degustacją .

POLECAMY SERDECZNIE



KONKURSY KULINARNE – do tego quizy, zagadki, pytania...

Organizowane i prowadzone są jako niezależny element imprez lub są uzupełnieniem istniejącego programu. Organizowane są nie tylko dla profesjonalistów z zachowaniem „żelaznych” zasad oceniania, ale również dla amatorów takich jak dorośli, młodzież
i oczywiście dzieci, gdzie chodzi głównie o dobrą zabawę.

Jak konkursy to oczywiście i cenne nagrody.

ZAPRASZAMY


WARSZTATY KULINARNE – oraz szkolenia i prelekcje


TEMATYCZNE SPOTKANIA Z SZEFEM - to kursy gotowania prowadzone przez doświadczonych szefów kuchni. Uzupełnią i usystematyzują Twoją wiedzę w poszczególnych dziedzinach gastronomii oraz rozwiną umiejętności niezbędne przy prowadzeniu kuchni tej dużej jak i tej małej.


GOTUJ DLA RELAKSU -  warsztaty kulinarne dla entuzjastów i pasjonatów. Dla zabieganych i zapracowanych oraz tych dla których gotowanie staje się prawdziwym odpoczynkiem i odprężeniem.Wspólnie przygotowany podwieczorek czy taż kolacja to nic innego jak poprawa własnego samopoczucia i prawdziwy relaks.


KUCHNIA DLA NOWICJUSZY – warsztaty kulinarne skierowane do tych, którzy dopiero oswajają się z kuchnią. Pragną poznać jej tajniki i sekrety, by następnie samodzielnie przygotować wybrane danie.


KUCHNIA DLA WYKWINTNYCH – to już dla tych którzy zasmakowali
w wykwintnych potrawach i chcieli by przygotowywać je samodzielnie. Zdradzamy nawet największe tajemnice przygotowywania dań.


INTEGRACJA PRZEZ GOTOWANIE - to grupowe kursy gotowania dla firm, które budują dobre relacje pomiędzy pracownikami. Gotowanie to czasami również praca zespołowa.


SPOTKANIA Z KSIĄŻKĄ KULINARNĄ – to spotkania grupowe w czasie których na podstawie książek kucharskich, starych receptur czy też przepisów własnych, możemy wspólnie wymieniać się przepisami, tworzyć nowe potrawy lub poznawać te nieznane.


Informacje w sprawie zamówień pod numerami telefonów w dziale kontakt