23-24.05.2014 r. Wschowa - Polsko-Niemiecki Jarmark Produktów Tradycyjnych. Produkty tradycyjne, właśnie pod to hasło przygotowany został III pokaz kulinarny z udziałem również wieprzowiny hodowanej ta terenie Ziemi Kłodzkiej, tym razem boczku. Wędzony boczek, kluski bułczane i sos sporządzony na bazie wędzonych suszonych owoców to nic innego jak potrawa z wielką tradycją regionalną, czyli Śląskie Niebo.

ŚLĄSKIE NIEBO ( Schlesisches Himmelreich )
Potrawa regionalna popularna na Dolnym Śląsku, głównie na terenie Hrabstwa Kłodzkiego ( Grafschaft Glatz ), obecnie Ziemi Kłodzkiej. Potrawę przygotowywano z okazji większych wydarzeń np. uroczystości rodzinnych i świąt. Przepis na tę potrawę zawarty jest w książce kucharskiej Grafschaft Glatzer Kochbuch (Książka kucharska Hrabstwa Kłodzkiego), która skupia przepisy zebrane przez mieszkańców tego terenu.Oryginalny przepis pochodzi z miejscowości Bystrzyca Kłodzka (Habelschwerdt). Potrawą tą zakończony został dwu dniowy cykl pokazów kulinarnych skupionych na potrawach regionalnych.